zymic.com free templates contact us
zymic.com free templates

 
main content
 
Autódarura szerelhető személyemelő

Horoszcoop Kft megbízásából végeztük el a tűzoltó autódarura szerelhető emelőkosár tervezését és a megvalósítás szervezését.

A feladat célja, hogy az igen költséges tűzoltó daru használhatóságát, mentési kapacítását viszonylag olcsó átalakítással ki lehessen bővíteni.
A személyemelő kosár felszerelésével a daru személyemelésre és autódaruzásra egyaránt felhasználható a nem túl jelentős ideig tartó átszerelés elvégzésével.

Az emelőkosarat alaphelyzetben az autódaru az alapgém oldalán viszi magával. Az emelőkosár összecsukott állapotban van, a daruzási feladatot semmiképpen nem zavarja. Az emelőkosár 1 t tömege az alapgémen van, ez a pótlolagos tömeg a daruzás karakterisztikáját érzékelhetően nem rontja.

Amikor személyemelésre kerül sor, akkor az emelőkosarat fel kell szerelni. Az emelőhorgot ki kell fűzni és a horogszerkezetet a földre kell helyezni. Az emmelőkosarat saját gémes tartószerkezetével előre kell forgatni és a darugém végén lévő segédgém csapfészkek felhasználásával rögzíteni kell a darugémhez. A kosarat szét kell húzni.
Ekkor a kosár hasznos alapterület 1,4x1,4 m, megengedett teherbírás 1 t.

Az emelőkosár energia ellátását az autódaru villamos rendszere biztosítja kábeldob segítségével. Az emelőkosár automatikus szintszabályozóval van ellátva.

Az emelőkosarat a kosárban lévő vezérlőpultról lehet irányítani. A kosár működési tartománya a személyemelés miatt fele az autódaru eredeti működési tartományának.

Az emelőkosár nagy kosárferülete  (1,4x1,4m), a nagy teherbírás (1t) és a nagy kiszolgálási tartomámy (45 m magasság, 20 m oldalra kinyúlás) páratlan lehetőséget biztosít az autódaru minél teljesebb kihasználása érdekében.

Horoszccoop Kft 3 db emelőkosár felszerelését végezte el.

 
 

 

 

 

 

 
 
 
`
.
© 2010 - Készítette: robika001@gmail.com